Alla inlägg under oktober 2009

Av Maria - 12 oktober 2009 21:00

jaha då var det kväll igen helt otroligt vad en dag går snabbt.. Har varit i stallet och mockat och jag blev så otroligt överraskad för nu var stallet så fint och i morgon skulle han skura det snyggt.. Han är väl trött på mitt tjat*haha*

Har dock fått en del att tänka på:)

Izor flyttar in till helgen är det tänkt, mer om honom senare i veckan.

Jahaa nu ska jag snart hoppa in i duschen, en varm lång härlig blöt dusch så skönt sedan ska jag ta en varm gögg ta mitt duntäcke och känna mig nöjd med min dag. Har ju jobbat hela dagen hämtat barn från dagis/skolan lagat middag, hängt tvätt och varit i stallet och nu är jag så trött...*gäsp*  




Fler bilder bilder på stallet kommer så fort det börjar ta form...*mys*

Nu ska jag sova, natt alla kompisar!

Av Maria - 11 oktober 2009 17:32

Då var man hemma igen från stallet. Det är så mkt höst som det bara kan bli ,kallt rått och kallt igen och så regnar det jämn stråle hela tiden. Bestämde mig för att plocka in  hästarna tidigare gav dom hö att mumsa på. Tjejen var lite motvals och ville inte riktigt komma in så tidigt. Men hon har ialf varit ute i 6 timmar. My däremot nästan sprang in hon riktigt myser inne i boxen.Varmt och gott och god mat vilken ponny tackar NEJ till det, inte min ialf.

Nu sitter jag här i soffan med mina mystofflor inte direkt sexigt men nödvändiga nu när det är kallt och ruggit och man är frysen om tårna. Stefan fixar mat det doftar helt underbart för jag är hungrig som en varg.. Efter middagen  ska vi lägga de små kottarna medans de stora barnen och vi ska ha en  filmkväll med popcorn, läsk till tonåringarna och själv ska jag avnjuta höstens första glögg*mmmmm'

Nu är käket klar vi hörs

  


Av Maria - 11 oktober 2009 09:00

Morgon hoppas ni har sovit gott?!?

Det har jag gjort, fattar inte varför jag alltid är så trött på kvällarna. Kanske för mkt frisk luft och kroppsarbete, vad vet ja. I dag så tar Emma hästrana så jag fick sovmorgon. Tack snälla Emma!

Jag var ju inhyrd på en gård i Frillestad innan, där hos det så kallade stallpuckot. Det som var både konstigt och rätt roligt var att Emma kom fram till att hon hade tänkt att hyra in sin häst där, men efter samtalet med Puckot som ställde konstiga frågor och flåsade henne i örat så valde hon att inte ens åka dit att kolla på avtalad tid. Som det kan gå *fniss*Jaja

Stallpuckot har varit i gång IGEN på Facebook,  tänk att hon inte vet att det är förbjudet i svensk lag att namge någon annan på en öppen sajt på det det viset . Men det är värst för henne själv, inte lätt att vara så korkad. Som sagt alla bestik finns nog inte i kökslådan. Sedan att mer eller mindre att skryta om att hon  fått ännu ett svartjobb är väl inget vidare smart, men men det lär bli hennes PROBLEM!

Till något som är både roligare och mysigare det är att jag ska kura ihop mig i soffan tillsammans med barnen och kolla film. Ska nog tända lite ljus oxå så man riktigt får den dära stämingsfulla höst känslan..

Förresten i går glömde jag berätta att jag åkte hem till Linda efter jag hade varit i stallet, jag

köpte frallor och färskpressad appelsin juice.. *mums* och dom satte på kaffe och stod för pålägg och trevligt sällskap.

Puss och kram

  




Av Maria - 10 oktober 2009 20:18

Hej hopp alla galningar!

Varför går dagarna så in i helvetes snabbt, jaa jag svor för jag står liksom inte ut med att helgerna bara försvinner..

Nu mår ialf Wille bra och han var med ute i stallet och som ni nog vet älskar han att vara med ute hos hästarna. Men idag var en speciell dag eftersom vi adopterade en lite gråblå dvärgkanin till mina barns stora lycka.Han fick namnet Pelle av Michelle, fast jag ahr inte kollat könet på den ännu men men det spelar nog ingen rollTungan ute.

  


Fortfarande har inte stallägaren plockat ut sitt mög från stallets tredje box, börja bli lite trött på honom eftersom boxen ska fyllas upp med ännu en häst, berättar mer om det sedan.

Annars så är allt frid och fröjd ska snart ta mig ett glas vin och äta pepparbiff,kroketter och kantaresås *mums* och sedan ska det bli skönt att sova för jag har så in i norden ont i mina muskler träningsverk är det nog det kallas.

Ha det bäst kompisar!




Av Maria - 9 oktober 2009 07:52

eller å du skäler.....kvitto på de med....

Tack Tomas att du hitta denna fanatastiska mening i Puckos alla mail .. Jag får flertal varje dag n det ena värre än det andra och ibland kan hon faktiskt ge en ett härligt skratt, Svenskan är väl inte hennes största begåvning men man gör så gott man kanSkrattande Det gör vi alla!

Morgondagen var super, ja var hemma med wille på förmiddagen för att man har 2 dagar karens kräksjukan. Amanda som oxå är sjuk passade honom när jag fick för mig att åka och handla,ja gick inom IKEA köpte dom blå IKEA kassarna till hästarnas höö behövde några sådanna till, var inom HÖÖKS och köpte en hövåg eftersom jag vill veta hur mkt jag ger mina hästar. Sedan till det tråkiga spenderade hundralappar på mat usch vad det är tråkigt att handla mat, man käkar ju i prencip upp pengarna. Men äter man inte så dör man, eller som Michelle brukar säga; "Får man ingen mat så svälter man" Helt riktigt och det ska man ju inte behöva göra så det är väl bara att fortsätta spendera 1000-lappar på käk.

Är man 6 personer i familjen så har man ett stort matkonto det är ju liksom så bara.

Nog om det ,nu är det en ny dag och Amanda ska passa Wille när hon kommer hem från skolan så jag kan rida... Kvällen ska jag tillbringa med Stefan älskar fredagkvällar.

Nu ska jag fixa här så vi hörs:)

Av Maria - 8 oktober 2009 08:00

Jag hade inte ork att blogga alls igår. Wille kräkte så det var bara att vara hemma då, är så trist att bara vara hemma och inte göra så mkt.. Men det blev några maskiner tvättade och tvättad tvätt blev förpassad till skåpet, rätt skönt att få det gjort faktiskt.

Annars bäddade Wille och jag ner oss i sängen och kollade film en riktig slödag. På kvällen gick jag på en vidareutb inom autism spektrumstörning, intressant men jag upplever inte problemen som  andra föräldrar gör tro ja! Jag försöker alltid  se möjligheter gör man det så löses sig det mesta automatiskt, men får helt enkelt inse att man är olika och det innebär ju att vi har olika färdigheter.. Tror att man många gånger bygger sina egna hinder och bygger man dom själv är det svårt att komma över dom... Kanske tänker jag så eftersom jag har samma svårigheter som mina barn och vet vad det innebär?!? Kanske, kanske inte finns nog inget svar på det..

Jag hade en hästfri dag i går eftersom jag har fina vänner tack Emma och Eva för att ni hjälpte mig i går . Ni är helt underbara båda två. I dag ska Emma hämta sin häst ett snyggt halvblod vid namn Mister ska bli spännande att se honom:)

Jag har lovat min chef för ett tag sedan att sitta på Bixias kundtjänst mellan 18-19 i kväll så jag kommer göra det så när stefan slutar åker jag och tar den timmen och efter det ska jag till stallet och jag se om det kan bli lite bomträning med tjejen.. Ska bli kul...

Av Maria - 6 oktober 2009 05:53

Håll i hatten alla godingar där ute. Hoppas ni mår bra och njuter av hösten. Jag själv kan tycka att hösten kan vara helt underbar med alla dessa tända stearinljus hemma i soffhörnet *mys* Som sagt mörkare tider vilket innebär att det inte blir blir lika mkt ridet på kvällstid men vi har ialf en upplyst padock ock det är ju inte illa.

Igår blev det inte många barn gjorda utan jag var hemma med Wille för han bajsade på sig när vi var på väg till dagis det bara rann av honom. Så tog det säkra före det osäkra och stannade hemma men antagligen var det något han käkat för det blev inget mera. Rätt skönt det så idag ska dom iväg till skola och dagis och vi föräldrar ska på nätverksträff på habliteringen. Efter det ska man ju jobba :D


Av Maria - 5 oktober 2009 11:53

godmorgon! Det är måndag och en ny fantastisk vecka är på G. Tyvärr är William hemma idag eftersom han fick diareé när vi skulle iväg idag så jag tog det säkra före det osäkra och stannade hemma med honom idag. Det verkar ialf som det har lugnat sig med hans mage*skönt* Sitter här och har det lite småtråkigt ska troligtvis hitta till damsugan snart usch vad det lät trist men det ska ju göras. Igår var det stallmöte och det var rätt intressant faktiskt.Men alldeles snart är mitt stall klart och jag ser fram emot det så att jag dör. Mitt egna stall *härligt*

Stefan var med i går och tog mått så han kan hjälpa oss att få upp hyllorna i stallet oc mäta in kylkåpet som oxå ska in i stallet samt micro och bord stolar.. Kommer bli härligt mysigt när det är klart!

Näpp nu ska jag ta på mig städrocken och göra lite nytta hemskt vad man blir lat av att vara hemma..

Kram på er alla underbara människor!

Ovido - Quiz & Flashcards